Редовен Сервис на Клима

КлимаМајстор.мк сервис е специјализиран кон сервисирање на уреди за Ладење Греење

Јавете се на +389 77738197

Редовен Сервис на Клима

Редовната годишна услуга за климатизација треба да се извршува најмалку еднаш годишно, првенствено за вашето здравје и за работата на вашиот клима уред. Многу луѓе мислат дека внатрешната единица на климатизерот е вистински засолниште за бактерии и сè останато што не функционира. Тие прават многу грешки затоа што ако климатизерот се користи правилно и одржува на време. Корисникот и, разбира се, услугата за климатизација, немаат шанса. Бактерии или било што друго што може да ве загрози вас и вашето здравје. Кога правите вистинската услуга, посебна внимателност се обрнува кон внатрешната единица за климатизација, бидејќи сте во директен контакт со неа, така што нашата услуга ја размонтира и чисти секој дел. Ние го третираме миењето на саќето на климатизерот (испарувачи) со течност специјализирана за клима уреди, која исто така чисти и дезинфицира. Прилично висок процент на антисепсис е вклучен.

Важна Забелешка

Секоја година, бројот на лажни услуги што не обезбедуваат вистинска услуга зголемува. Тие само ги мијат филтрите и ништо друго.

Ние обезбедуваме целосна услуга, вистинска услуга, не само услуга за 999 денари само за миење на филтерот и ништо друго. Тоа може да го направите сами. Ние правиме вистинската услуга. Целосно размонтирање на внатрешната единица, чистење на турбината, проверка на одводот, чистење на испарувачи ... Проверка на фреон (дополнување ако е потребно) Правилно организирана услуга.

Хемиски Процес на Чистење

Нашиот техничари извршуваат детално чистење на и внатрешните и надворешните единици, проверка на фреон, и дополнување на фреон (ако е потребно), проверка на инсталацијата, тестирање и стартување на клима уредот за новата сезона, што вклучува:

Чистењето се врши со специјална течност, која исто така чисти, дезинфицира и освежува вашата клима уред. Надворешната единица не се целосно размонтира, бидејќи во 90 проценти од случаите тоа не е потребно. Често е невозможно да се направи тоа на место без целосно размонтирање на надворешната единица. Се чисти на место доколку е потребно, се мие или дува надвор доколку е потребно. Фреонот се мери на надворешната единица и, доколку е потребно, се дополнува. Сите помали дефекти околу инсталацијата се вклучени во цената на услугата.

Обврски на Корисниците

Она што зависи од вас за да спречите формирање на бактерии е да го измиете филтерот за климатизација, што е направено во речиси 95 проценти од климатизацијата на ист начин. Просто отворете го предниот капак на климатизацијата, малку подигнете го филтерот од држачот и нежно го повлечете кон себе.

Зошто да правите генерален сервис на вашите клими? Загадувањето на климатизерот се јавува поради самиот принцип на неговата работа. Кој е ист принцип во сите клими и не може да биде различен. Тоа е дека воздухот од неговата горна страна влече воздух од просторијата преку решетките на пластичкото куќиште, потоа преку филтрите, потоа преку саќето. Преку турбината која влегува и ја испушта низ долниот отвор во климатизерот веќе оладен или загреан, во зависност од режимот на работа. Во текот на овој циклус на циркулација на воздухот, целата нечистотија, чад од тутун, испарувања од кујната и слично се задржуваат прво на филтрите, а подоцна и по редоследот на степенот на премин.

Предности на редовната одржување на клима

Мала / годишна услуга за климатизација се врши еднаш годишно, а понекогаш и двапати, во зависност од тоа колку се користи и каква е микро-климата на таа локација. Тоа се обично помали деловни простории како што се фризери, продавници, месари, пекари, салони за убавина, стоматолошки ординации, аптеки и слично.

Услугата обично се изведува во пролет или есен. Таквата услуга трае од 30 до 45 минути и вклучува проверка на температурата на внесување и издувни гасови на внатрешната единица. Притисокот на гасот во циклусот на ладење и циклусот на греење.

Ова е многу важен дел од услугата и само ако параметрите се нормални. Може да се пристапи кон чистење на климатизерот. Голем број сервисери не го изведуваат овој тест на соодветен начин, што остава можност за голем дефект подоцна. Ако параметрите се неточни, мора да се дијагностицира видот и степенот на дефект, односно дефект на климатизерот. Во овој случај, нема смисла да се чисти и дезинфицира уредот додека не се отстрани дефектот. Доколку е потребно, уредот се полни со гас.

Ако недостасува повеќе гас (што се одредува со контрола на притисокот), тогаш е јасно дека станува збор за дефект на климатизерот, односно дека приклучоците не се добро поврзани или има блокада внатре во системот или вентилите се неисправни и слично. Ако апаратот работи нормално, клима уредот може да се исчисти.

После тоа, капакот на маската на внатрешната единица се отстранува и филтрите се отстрануваат. Потоа се отстранува маската, односно панелот на внатрешната единица. Се мие и дезинфицира со професионални средства, а потоа се исплакнува со вода. Решетките на разменувачот на внатрешната единица потоа се чистат со средство за одмастување и четка. Додека механички нечистотијата се собираат на површината на летвите на разменувачот. Се исплакнува со вода, што исто така го проверува протокот на кондензат од внатрешната единица. Разменувачот на топлина потоа се дезинфицира со средство за дезинфекција доколку е потребно.

По завршување на постапката, внатрешната единица се склопува и комплетира овој процес. Потоа клиентите се информираат за упатства и предлози за користење и одржување на климатизерот.

Оваа процедура ја зголемува цената на големата услуга. Животниот век на климатизерот што се сервисира на овој начин може да се продолжи и до 10 години. Бидејќи најголемата причина за дефекти и губење на климатизерите е нередовната и несоодветна услуга. Не ја потценувајте нечистотијата на вашиот клима уред, бидејќи многу брзо ќе доведе до прегревање и горење на компресорот. И не заборавајте за влијанието врз вашето здравје!

Klima servis mk, Klima Servis Skopje, Клима Сервис мк, Клима сервис Скопје, Клима Сервис, Klima Servis, Клима Сервис Македонија, Klima Servis Makedonija, ( E1, 1st Choice Heating and Air, 5UF Коцкаст, 72 Degrees HVAC Company, A, A & R Air Conditioning, A Custom Heating & Air Conditioning, A/C Control, A/C Designs, A&K Heating and Air Conditioning, A1 United Heating, AAA Heating & Cooling, ABC Air Conditioning, Absolute Comfort Heating & AC, AC Comfort, AC Heating & Cooling Service, AC Hero, AC Medic, AC Repair Service, AC Research, Accu-Air, Achilles Air Conditioning Systems, ACI Mechanical & HVAC Sales, ACS Air Conditioning Services, Action Air, Advanced Heating & Air, Ag-Air Systems, Air, Air Assurance, Air Conditioning Experts, Air Cycle, Air Experts, Air Express, Air Flow Air Innovations, Air on Time, Air One Heating & Air Conditioning, Air Perfection, Air Plus Heating & Cooling, Air Power, Air Pros, Air Specialist Heating and Air, Air Supply Inc., Air Track, Air Wave Air Conditioning, Air-O Service, Air-Tro, Aircor HVAC, Airmakers, Airplex, Airrific Air Conditioning & Heating, AirRite Aloha Air Conditioning, Airtronics, All County Air, All Out A/C, All Temp Heating & Air Conditioning, Ambrose Air, American A/C, American Air, American Conditioned Air, American Heating & Air, American Home Heating, American Standard Air Conditioners., AmeriTech Air Conditioning, Amortizer za vibracii na klima uredi, AO Reed & Co., Apollo Heating & Cooling, ARIELLI, Arnic Heating and Air Conditioning, Around the Clock Heating and Air, Atlas Butler Heating & Cooling, Atlas HVAC, AUX, bakarni cevki za klima, Besco Air, Blair Air Conditioning, Blu HVAC, Blue Ox Heating and Air, Blue Skies Air Conditioning, BOSCH CLIMATE BEKO, Breezeway Heating & Air, Bulldog Air Conditioning, Cal Air Cooling, CARRIER, Carrier Air Conditioners. Goodman Central Air Conditioners., Cascade Heating & Specialties, Castellano’s Air Conditioning & Heating, Century Air Conditioning, CEVKI ZA KLIMA URED, CHC Mechanical, Chill Tech Air Services Comfort Zone Air, Choice Air, Chromasun, Cimetrics, cistenje, Climax Heating & Air, Co-Op Air Conditioning & Heating, Comfort Crew, Comfort Designs, Comfort Master, Complete Comfort, Comverge, Conditioned Air, Conditioned Air Mechanical, Cool Air Pros Corbin Comfort Systems, Cool Breeze, Cooley’s Heating & Air, Cost Plus Heating & Air, crevo za kondezacija, Crown Heating, Cyprus Air, DAIKIN, Dalecinski upravuvac, dalinsko za klima, DC INVERTER, defekt na displejot od vnatresnata edinica, Defrost Heaters, demontaza, Dependable Heating and Air, Dezinfekcija, DEZINFEKCIJA NA KLIMA, DiFilippo Service Company, Direct Comfort, display za klima, Diversified Heating & Cooling, dopolnuvanje i promena na freon, DOPOLNUVANJE NA FREON, DRZAC ZA KLIMA URED, Duct Dudes, E2, E3, Eagle Air, East Coast Air, Eco Systems Heating & Air, EcoMech LLC, Electrical, elektronicar za klima uredi, elektronika za klima, elektronika za nadvoresna klima, elektronika za vnatresna klima, Elite Comfort Home, Energy Air Services, Enterprise Heating & Air, ERROR CODE INVERTER, error kod za klima inverter, Express Air, EZ Blast A/C, F99) itn, Family Heating and Air, Favorit, filter za klima filteri za klima, Fire and Ice Heating and Cooling, firgo oprema skopje, Fischer Heating and Air Conditioning, fonko klima klima ured fonko, fonko klima ured, fonko servis, fonko skopje fonko makedonija, Four Seasons Heating and Air, Freedom Air Conditioning, FREON ZA SITE TIPOVI KLIMA UREDI, Fresh Air, Fresh Heating & Air, Frigid Air AC & Heat, Frigo skopje, FUEGO, FUJITSU, FUJITSU MINAI, Furnace USA, GENERALNO CISTENJE, Gibson Heating & Air Conditioning, Glacial Air Systems, Glendale Heating & Air, Global HVAC, Go Green Heating & Air Conditioning, GORENJE, Grand Heating & Air Conditioning, GRC Mechanical, Green Savers, Ground Source Geothermal, H19, HAIER, Heat Masters, Heat Relief, Heating Cooling, hemisko cistenje, HITACHI, Hobaica Services, Home Air Conditioning & Heating, Home Heating & Cooling, HVAC, HVAC Incorporated, HYUNDAI COOPER&HUNTER, Ice Energy, Inc., Indoor Experts Heating & Air, Integrity Energy Systems, Interbay Heating and A, INVERTER Инвертер, ir, ir Conditioning, Ivey Mechanical, izolacija za klima, J&J Air Conditioning, Jacobson Heating & Cooling, Johnny On the Spot, ka za klima, KAPE VODA KLIMA URED, klima aux, klima beko, klima bosch, klima daikin, klima fonko, klima gree, klima haier klima carrier, klima lg, klima majstor, klima midea, klima skopje, klima toshiba, klima Uredi, klima york, Klimi, kompresor za klima, kompresor za klima ured, kondez Crevo, kondez crevo za klima, KONDEZ CREVO ZA KLIMA URED, kondezator za klima, kondezator za ventilator, Kool Koncepts, led diodi za klima freon za klima, LG, Lion Enterprises, Magic Touch Mechanical, Maintenance Unlimited, majstor za klima, Matrix Energy Services, Mauzy Heating, Maverick Heating & Air Conditioning, max, Maximum Air, Mega Air Conditioning, Metro AirCool, Mid City Heating, MIDEA, Midway Heating Company, MIRAI, miris za klima Cold, MITSUBISHI, Modern Mechanical Air Conditioning, modul za klima, Mojave Air Conditioning, montaza, montazi demontazi, Morrison Heating & Cooling, Motorce za klima, Mountain View Heating, MVP Heating & Air, My Guy HVAC, neleplivi i leplivi izolir traki, Neo, Neptune Air Conditioning, Nice and Cool Inc., North Pole Air Conditioning, Northwest Heating & Cooling, nosac za nadvoresna edinica klima, NOVI KLIMA UREDI, on of kompresor, On Off Сплит системи, On Time HVAC, One Hour Heating & Air Conditioning, One Stop Cooling & Heating, Optimum Energy, OTKUP NA INVERTER KLIMI, OTKUP NA KLIMA UREDI, OTKUP NA KLIMI, otkup na polovni klimi, otkup na sekakov tip na klima uredi, OTKUP ZA KLIMI, OTKUP ZA SEKAKOV VID KLIMI, OTKUPUVAM KLIMA UREDI, OTKUPUVAM STARI KLIMI, Pacific Air Systems, Pacific HVAC Service, PANASONIC, Park Mechanical, perka za klima, Pleasant Air, Polar Air, polnenje so freon, POLOVNI KLIMA UREDI, popravka na elektroni, popravka na klima uredi, Portland Heating and Air Conditioning, Precise Air Systems, Precision Heating and Cooling, prljava klima, Pro Tech Air Conditioning, Prodavam klima, PRODAZBA NA INVERTER KLIMI SO GARANCIJA, prodazba na klimi, PRODAZBA NA NOVI KLIMA UREDI, Progressive Heating & Air, PROMENA NA FREON, promena na kompresor, promena na kompresor i sekakov vid na defekt, Pumpa za kondez, PV Heating and Air, Pyramid Heating & Cooling, Quality Heating Rich Air Conditioning, R134A, R22, R32, R404A, R407, R407C, R410, R410A, Rack System, Remote Condenser, rezervni delovi za klima ured, Rheem Air Conditioners. Lennox HVAC Units, Richmonds Air, Rite Way Heating and Cooling, River Bend Heating & Cooling, Rose City Heating & Air, Rose Heating & Air Service One Air Conditioning, Royal Heating & Air Sigma Air Conditioning, Ruud Central Air Conditioners., Sahara Air Conditioning, Same Day Heating & Air, SAMSUNG, SAMSUNG HISENSE, SERVIS I POPRAVKA NA KLIMA UREDI, servis i popravki na klima uredi, servis za fonko, servis za fonko klima, servis za greenje, servis za haier klima, servis za klima skopje, servis za klima uredi, servis za ladenje, serviser za klima ured, Skopje klima, skopje servis za klima, Sky Heating & Air, Smart Cool Systems, Snow Air Conditioning Store, Solar, Sonda, sondi za klima, split ventil, ST, Standard Heating and Air Conditioning, starten kondezator za kompresor, Starten Kondezator Универзална Електроника (2.5/3.5kW), step motorce za klima, Sterling Mechanical, Sun Glow Heating & Air, Superior Air Conditioning Company, Sure Air, Tadiran quadro, TAG Mechanical, TDIndustries, TECE VODA, Temperature Pro, Tempo Mechanical, TESLA, The Air Conditioning Company, The Heating Specialist, Top AC Inc., TOSHIBA, TOSOT, Trane Central AC Units., Tri County Climate, Ultra Air Conditioning, univerzalno dalinsko za klima, ventil za klima, Ventilator, Ventili za klima uređaje Četvorokraki, VIVAX, vnatresen fan za klima, VODENA KLIMA, vraticka za klima turbina za klima, Wildcat Heating and Cooling, Williamson, YORK, York AC Units, You sent, You sent 4 Seasons Air Conditioning and Heating, You sent 5 Star Home Services A-1 Heat & Air Conditioning Abacus Air Conditioning & Electrical AC Sure Plan, zamena na 4krak ventil, zamena na elektronika, zamena na freon, zamena na kompresor, zamena na ventil klima, zamena na ventilator klima, zapusena klima, ZAPUSENA KLIMA URED, Zone Home Solutions, Агрегати, Алати, апарати за домаќинство клима уред, Бакарна цевка за климатизација, Бакарна цевна права без изолација Монтажа на клима уреди, Бакарни Цевки, бела техника клима уред, Вага за фреон, Вакум пумпа, вакумирање клима, варење бакарни вевки клима, Вентилатори и додатоци, Вентили и Регулатори, Вибрациони Цевки, гас за клима уреди фонко далинско, греач за клима уред, греач на клима уред, греење ладење, грејач за клима, Гумени амортизери за надворешна единица за клима уред пластична спојка за конденз црево, Далечинско универзално, делови за клима уреди, Делови за комора, делови за сите типови на клима уреди, ДЕМОНТАЖА НА КЛИМА УРЕДИ, додаток за црево, Додатоци, Додатоци Инвертер Multi Split клима уреди, Држач за клима, единечна, Експанзиони Вентили, ѕидна клима, Изолација и Фитинзи, изолир трака, Изолирана бакарна цевка, Инвертер сплит системи, Испарувачи, Каналски клима уреди, капилара за пресостат, касетни клима уреди, клима, клима сервис, КЛИМА СЕРВИС МАКЕДОНИЈА, клима сервис фонко, клима у боја црна сива бела, клима уред у боја, клима уреди, Климатизација, климатизација – ладилен медиум R22, колендар, колендри за фонко, колено за пресостат, Комерцијaлни Клима уреди И, Компресори, кондезатор 1, кондезатор 2 UF Коцкаст, кондезатор 3 UF Коцкаст, кондезатор 5 UF Коцкаст, Кондензатори, крило за насочување за клима уреди, Луле за под надворешна единица за конденз црево, пластична спојка за конденз црево, манометар за азот, Манометар за испитување фреон гас, манометар за кислород, манометар за клима, Манометар за мерење на вакум ( вакум метар ) комплет со вентил. носачи за клима уреди, масло за вакум пумпа, Масло за компресори, мирис Cold za klima, Мирис Mariel 150ml, Мирис Mariel ментол 400ml, Мирис Mariel фреш 400ml, мирис за клима, мобилна клима, најекономично греење, најекономично ладење, нвертер Чилери и Топлински пумпи Конзолни инвертер клима уреди, Одвојувачи на масло, Окце за фреон, опрема и додатоци за клима уреди, парапетна клима, Пластична права спојка за конденз црево, Преносни клима уреди, Пресостат авто, пресостат за клима, Пресостати, прозорска клима, пумпа за кондез, реле за клима, Ресивер Боци, Самостоечки клима уреди, се за клима, серввис за клима водно, сервис за инвертер клима уреди, сервис за клима автокоманта, сервис за клима аеродром, сервис за клима бутел 1, сервис за клима бутел 2, сервис за клима влае, сервис за клима гази баба, сервис за клима горно лисиче, сервис за клима гоце делчев, сервис за клима даме груев, сервис за клима дебар маало, сервис за клима дексион, сервис за клима долно нерези, сервис за клима драчево, сервис за клима дуќанџик, сервис за клима Ѓорче петров, сервис за клима жданец, сервис за клима железара, сервис за клима злокуќани, сервис за клима инвертер, сервис за клима јане сандански, сервис за клима капиштец, сервис за клима карпош 1, сервис за клима карпош 2, сервис за клима карпош 3, сервис за клима карпош 4, сервис за клима кисела вода, сервис за клима кисела јабука, сервис за клима козле, сервис за клима кривидол, сервис за клима маџари, сервис за клима мичурин, сервис за клима населба лисиче, сервис за клима ново лисиче, сервис за клима пинтија, сервис за клима припор, сервис за клима Пролет, сервис за клима радишани, сервис за клима расадник, сервис за клима скопје север, сервис за клима тафталиџе, сервис за клима топанско поле, сервис за клима трнодол, сервис за клима ќерамидница, Сервис за клима уреди СКОПЈЕ, сервис за клима фонко, сервис за клима хиподром, сервис за клима Хром, сервис за клима Центар населба, сервис за клима Црниче, сервис за клима чаир, сервис за клима шуто оризари, сервис за сите типови клима уреди, Сервис клима скопје, сите видови клима уреди, скопје сервис клима, Собирачи на Масло, сонда, Сплит вентил, Стартен кондезатор, стоечка клима, термостат за клима, Термостати, Топлински Изменувачи, Универзална Електроника (5/7.5 kW), Универзална Електроника (9kW Четворокрак вентил, Усисни Акулуматори, Филтри, фонко далинско, фонко дисплеј, фонко електроника, фонко колендри, Фонко сервис фонко, Фреони, хемиско скопје, холендар, шпунгла за четворокрак вентил